top of page
  • Writer's pictureHelen

Veel üks suund minu fotograafias

Updated: Apr 11, 2019


Kui ma sügisel oma fotograafia ettevõttega alustasin, siis plaanisin keskenduda vaid lasteürituste pildistamisele. Seda mitmel põhjusel.


Esimene põhjus on kindlasti see, et laste tähtsate elusündmuste jäädvustamine on oluline! Lapsed kasvavad ju nii kiiresti ja tore on tagasi vaadata, et kes olid nende esimesed sõbrad ja millised olid nende huvid. Ma usun, et suureks saades on meie pisikesed inimesed ka ise tänulikud selliste paberile või digialbumisse talletatud mälestuste eest.


Teiseks, kuulsin ma mitmest kohast, et laste pidudele ei ole lihtne fotograafi leida. Paljud parimad fotograafid ei taha jäädvustada laste pidusid, sest valgusolud ei ole alati kiita ning nad ei saa teha nii suurepärast tööd, kui nad tahaksid. Nii püüdsin ma esialgu teha endale väga selgeks just need tõed, millega jäädvustada ägedad ning õiget emotsiooni edasiandvad fotod just keerulisemastes oludes. Siis, kui lapsed tuhisevad ringi ja valgus on see, mis ta parajasti on. :)


Kolmandaks, meeldib see mulle täiega! Mulle meeldib see energia ja rõõm, mis lastepidudel on. Need lõbusad ja loomulikud emotsioonid, mis on võimalik pildile püüda. Ja tore on näha, kui lapsevanemad tõesti saavad oma külalistega suhelda, peost mõnu tunda ja lisaks ise oma lastega pildile jääda.


Ühesõnaga, ürituste jäädvustamine on oluline ja vahva! Teen seda kindlasti veel kaua-kaua!


Ühel hetkel ma aga avastasin, et mulle tuli pakkumisi perepildistamisteks ja ma võtsin need pakkumised alati väga hea meelega vastu. Ja mida rohkem ma selliseid sessioone pildistasin, seda rohkem ma seda armastama hakkasin. Nüüdseks olen ma pildistanud juba päris mitmeid peresid ja täieliku kursuste sõltlasena, olen õppinud palju kasulikku mitmel väga lahedal fotokursusel ning julgen seda kõva häälega välja reklaamida. Pildistan perede fotosessioone nii kodus kui ka õues.


Minu jaoks on hästi oluline, et kogu pere tunneks ennast fotosessioonil hästi ja mugavalt. Et meil oleks koos lihtne ja lõbus. See on ju ikkagi teie pere kvaliteetaeg. Minu eesmärk on, et perefotod oleks teie jaoks tähendusrikkad ja neil näeksite te iseend ja seda erilist sidet oma pere liikmete vahel. Ma soovin, et fotodel oleks ka teie olemus, mitte ainult teie välimus.


Ma ei piira oma piltide arvu, sest soovin perele anda fotod nendest päris hetkedest, mis rohkem sätitud ja raamitavate piltide vahele jäävad. Need mis ajavad teid naerma ja millelt on kunagi tore meenutada, millised trikid lastel varuks olid. Päris elu, päris hetked.


Mulle tundub, et see kõik on selline tore tasakaal. Need energiat täis ja tempokad lastepeod ja neile vastukaaluks pisut rahulikumad, armsad ja vaid pereliikmete vahelistele suhetele keskendunud fotosessioonid.


Jagan teiega mõningaid pilte ühest armsast ja soojast ema ja tütre fotosessioonist. Luna oli ikka uskumatult koostööaldis pisike inimene ning saime galerii jagu pilte kõigest 20 minutiga. Sel korral sai pere minu käest pisut üle kuuekümne valmis foto, mille vahel nad ise saavad valida välja oma lemmikud. Mul on siiralt hea meel, et mul oli võimalik pisikest Lunat ja tema imekaunist ema pildistada.




147 views0 comments
bottom of page